U Gorici predstavljena knjiga – molitvenik fra Josipa Vlašića: „Razmatranja otajstava krunice“

Na koncu Gospina mjeseca listopada, 30. X. 2023. godine, u Pastoralnom domu u Gorici predstavljena je knjiga-molitvenik „Razmatranja otajstava krunice“, autora fra Josipa Vlašića koji je rodom iz Sovića, a pastoralno djeluje u Masnoj Luci, u kapelaniji Polja. Na početku programa sve prisutne je pozdravio domaćin, župnik fra Marin Karačić koji je svima izrazio dobrodošlicu i poželio lijepu večer ovog okupljanja i promocije knjige. Knjigu su uz autora fra Josipa predstavili Vedran Vidović, u ime nakladnika, koji je govorio kako je došlo do tiskanja knjige i suradnje s fra Josipom. Paula Tomić je između ostaloga kazala: „Ima neka posebna ljubav između muškog dijela populacije i Gospe. Vjerojatno je to jedna prirodna veza – privlačnost koja sina veže uz majku i muškarca vuče prema ženi. Kao i obrnuto: čini mi se da mi žene više tražimo i komuniciramo s Isusom, a tek poslije otkrijemo Njegovu Majku i shvatimo kako je Ona zapravo prečica da se brže stigne Isusu.

Stoga ne čudi da i fra Josip voli Mariju i da preko Nje traži Isusa. Jer zna da će ga tako sigurno naći, jer je prava marijanska pobožnost uvijek kristocentrična.

A izdavanje ovog molitvenika, od strane fra Josipa i izdavačke kuće Informativnog Centra Mir Međugorje, najbolji je način potaknuti nas da se odlučimo ući u ovu molitvenu avanturu susretanja s Marijom, a onda preko Nje s Isusom i da tako počnemo otkrivati njihov božanski plan sa svakim od nas.“ Na koncu je autor knjige-molitvenika fra Josip govorio o samoj knjizi i njezinu sadržaju, i zahvalio svima.

Program ovog predstavljanja skladno je vodila Marija Prlić, a za milozvučno pjevanje su se pobrinule članice malog župnog zbora iz Gorice i Sovića Marija Bušić i Marija Prlić. Jelena Grizelj je lijepo kazivala tekst iz fra Josipove knjige. Ovaj događaj pred svetkovinu Svih svetih je tradicionalan u ovoj župi, pa su ga i ove godine organizatori posvetili u čast i slavu Gospi, kao i u čast svetkovini Svih svetih i spomendanu Svih vjernih mrtvih, a organizirali su ga Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići i Župni ured Gorica-Sovići.

Dvorana je bila premala za sve one koji su došli poslušati predavače, i ujedno dati podršku za daljnji rad fra Josipu Vlašiću. Vjerujemo da će fra Josip nastaviti pisati i obradovati nas svojim budućim djelima.

M.Bohrermann