ZAVRŠILE KORIZMENE TRIBINE U GORICI

Ovogodišnje korizmene tribine, 16. po redu u organizaciji Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići, završile su u subotu korizmenim koncertom u staroj crkvi u Gorici.

Posljednja ovogodišnja korizmena tribina
U petak, 5. travnja 2019. u 20 sati u starom župnom dvoru u Gorici bila je korizmena tribina na temu: Svjedočanstvo života, ili moj životni put od Australije do Međugorja i Hercegovačke franjevačke provincije. Tribinu je održao fra Anthony Toni Burnside, svećenik fratar koji je na službi u Šuici. Fra Toni je pripovjedao o svom životu prije i nakon Božjeg zahvata koji se dogodio u Međugorju krajem 80-ih godina prošlog stoljeća. Fra Toni potječe iz imućne australske obitelji koj svoje korjenje vuče iz Engleske i Škotske. Tribina je bila jako zanimljiva, izmamila je mnogima suzu u oku, a fra Toni je oduševio sve poznavanjem hrvatskog jezika i tečnim govorom.

Korizmeni koncert u staroj crkvi u Gorici
U subotu, 6. travnja 2019. s početkom 19 sati u staroj crkvi u Gorici bio je korizmeni koncert pod nazivom Kada bude Tilo ʼmriti… To je zapravo pučka korizmena pivana baština Omiša i okolice. Sudjelovali su klapa Pasika (župa sv. Mihovila Arkanđela, Kostanje); Pučki pivači Kučiće(župa sv. Luke Evanđelista, Kučiće); Muška pivačka skupina Cantores Almissum (župa sv. Ivana Nepomuka, Omiš). Na početku koncerta dodijeljene su zahvalnice svim sudionicima radnih akcija na izgradnji Puta križa uza zavalu u Gorici. Voditelj izgradnje Mario Bušić pročitao je imena svih sudionika koji su na koncu programa sa sobom uzeli svoje zahvalnice. Zatim je sve prsutne pozdravio predsjednik Bratovštine Dragan Prlić koji je najavio koncert.
Na koncert je uz ljubitelje korizmenih hrvatskih napjeva stigao i etnomuzikolog dr. sc. Joško Ćaleta.

Humanitarna akcija za djecu u Majčnu selu u Bijakovićima
Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići prikupljala je posljednih dana humanitarnu pomoć u Korizmenoj humanitarnoj akciji za djecu u Majčinu selu u Bijakovićima, u župi Međugorje. Pomoć je bila prikupljana od četvrtka 4. travnja do nedjelje 7.travnja 2019. godine u Starom župnom dvoru u Gorici od 18 do 20 sati. U ovom tjednu pred Nedjelju muke Gospodinove, pred Cvjetnicu članovi Bratovštine će odvesti pomoć u Majčino selo.Bratovština zahvaljuje svima koji su sudjelovali na ovim korizmenim tribinama, na korizmenom koncertu i u humanitarnoj akciji tribinama.