In memoriam Nikola Grizelj-Nidžo 1971-2021

Poštovana obitelji Grizelj!

Dragi naš Nidžo!

Nama svima koji te poznajemo, koji smo s tobom rasli i živjeli, dijelili ovo podneblje, zrak i život, Ti ne možeš umrijeti. Mi smo jedni drugima u srcu. Ti si u našem srcu, i mi u Tvom. Upoznali smo se i najprije družili ovdje u našoj crkvi, u Šamatorju, na svetoj misi i na vjeronauku, u našoj školi. 

Tvoj su Car i Carevica živjeli iskreno i odano u svojoj vjeri u dragoga Boga i tako i Tebe i Tvoje sestre odgojili. I to je bilo ono zajedničko svima nama. Nikad nismo svoju vjeru napustili, nikad ni pred kim ustuknuli kad je ona bila u pitanju. To je bilo jednostavno tako, kako kad dišeš, jedeš ili govoriš. 

U teškim trenucima za naš narod, naša sela, Ti si, Nidžo, obukao uniformu Hrvatskog vijeća obrane i nisi falio ni jedan teren. Sa sv. misom u crkvi i odrješenjem odlazio si sa svojim prijateljima na bojišnicu s pjesmom na usnama. I vraćali se. Mnogi nisu Tvoje je srce kucalo za Tvoju i našu Domovinu.

Bio si član naše Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika od prvog trenutka. Ponosni i odani član. Spreman sve učiniti samo da Bratovština raste, cvjeta i da u njoj svi budemo sretni i zadovoljni. Da pomognemo bratu čovjeku, sirotinji.

Tvoja kuća, Nidžo, tužna uz cestu stoji i čeka na korake i glasove svojih milih. Na Tvoje korake, korake Tvoje Antonela, Tvog Jure i Mateja, Tvojih ministranata. I tiho lije suze velike tuge. 

Hvala Ti, Nidžo, za sve. Ti si opis odanosti, vjernosti i ljubavi. Počivaj u miru Božjem.

Iskrena sućut obitelji Grizelj, svima Tvojima, a osobito supruzi Antoneli, sinovima Juri i Mateju. 

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!