U Gorici predstavljene knjige fra Ante Marića i otvorena izložba slika Ivane Ćavar

U čast svetkovini Svih Svetih u staroj crkvi u Gorici u subotu, 23. listopada 2021. godine zbio se lijep kulturni događaj. Bilo je naime predstavljanje knjiga fra Ante Marića molitvenika „PUT KRIŽA“ i romana „ZVONO“ i otvorenje izložbe slika “Svjetlo svetosti”, autorice akademske slikarice Ivane Ćavar

Na samom početku prikazan je kratki film iz fra Antine knjige igrokaza “Veronikin rubac”. Film je uradio Gojko Jelić koji je ukratko kazao i o nastanku fra Antine knjige-molitvenika Put križa! Zatim je o romanu “Zvono” govorio fra Gabrijel Mioč, urednik Naših ognjišta iz Tomislavgrada u čijem je izdanju izašo ovaj roman, a potom književnik Dragan Marijanović, recezent. Na koncu je autor fra Ante Marić zahvalio svima na dolasku.

Nakon predstavljanja knjiga otvorena je izložba slika akademske slikarice Ivane Ćavar: “Svjetlo svetosti”, zapravo je riječ o izložbi portreta hrvatskih svetaca, blaženika i slugu božjih.

Voditeljica programa Marija Prlić pročitala iz kataloga osvrt na Ivanine slike likovnog kritičara Stanka Špoljarića, potom je autorica Ivana Ćavar uputila riječi zahvale svima. Na kraju je  izložbu otvorio Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude! Lijep je ovo kulturni događaj pred svetkovinu Svih svetih  koji već dulji niz godina prerasta u tradiciju i zbiva se upravo ovdje u Gorici, u Šamatorju, gdje u svom spokoju počivaju mnogi sveti ljudi naše mukotrpne hrvatske povijesti!