Proslava sv. Ilije u Bobanovoj Dragi

thumb_zvonik-u-b.dragiU četvrtak, 20. 07. 2006. slavimo sv.Iliju Proroka – borca, proroka, čovjeka i vjernika – zaštitnika Bobanove Drage. Ilija prorok koji je na poseban način zaštitnik onih koji se bore i kojima treba Božja pomoć. Uočnica je u srijedu, 19. 07. 2006. godine u 20 sati na kojoj ćemo se prisjetiti pokojnih i poginulih, moliti za mir, dobro i slobodu.

zvonik-u-b.dragi U četvrtak, 20. 07. 2006. slavimo sv.Iliju Proroka – borca, proroka, čovjeka i vjernika – zaštitnika Bobanove Drage. Ilija prorok koji je na poseban način zaštitnik onih koji se bore i kojima treba Božja pomoć. Uočnica je u srijedu, 19. 07. 2006. godine u 20 sati na kojoj ćemo se prisjetiti pokojnih i poginulih, moliti za mir, dobro i slobodu. Nakon moljenja krunice bit će paljenje svitnjaka na livadi iznad ilirske gomile gdje ćemo uzvikivati: "sv. Iliji cike". Žitelje Bobanove Drage molimo da kao i svake godine urede prostor oko Zvonika i pripreme za paljenje svitnjaka.
Svečana sv. misa bit će u 11 sati. Rana sv. misa u Gorici bit će u 7 sati.
Navečer je u Bobanovoj Dragi dernek.

Na taj dan svi Bobanjari koji stanuju i žive drugdje  bit će tu, sretni što opet mogu vidjeti svoje stare kuće i biti u njima, prizvati u sjećanje bosonoga djetinjstva, kore suhog i crnog kruha, rada u polju, zore provedene s duhanima.

 

 Izvor: Župne obavijesti