„Zahvalnost“ i  „Kameno tkanje“ oduševili publiku u Gorici

U srijedu navečer, u prepunoj Staroj crkvi u Gorici, predstavljena je zbirka pjesama „Zahvalnost“, autorice  Mirjane Vlašić Mime.

Iza predstavljanja zbirke pjesama „Zahvalnost“ publika je mogla uživati razgledavajući kamene skulpture  Ivana Vlašića, iz  opusa pod nazivom „Kameno tkanje“.

Na početku večeri  sve  prisutne srdačno je pozdravila izvrsna voditeljica Zorana Grizelj.

O zbirci pjesama „Zahvalnost“ prva je  emotivno govorila, autorica predgovora spomenute zbirke, profesorica Mara Pezo.

Profesorica Pezo, između ostalog,  kazala je: „Vjerna svom zavičajnom obzoru koji je sama čarolija boja i mirisa, podatna u svoj svojoj duhovnoj i svakoj drugoj ljepoti, Mima Vlašić ispisuje subjektivnu uravnoteženost usklađenu mirom u zahvalnosti… Pjesnikinja Mirjana Vlašić Mima s pjesmom diše. Čitatelju daruje zrelo lirsko voće spremno da ga konzumira, njime se hrani i u njemu uživa.“

Recenzent zbirke pjesama „Zahvalnost“, fra Ante Marić, također nije štedio pohvale za autoricu i spomenutu zbirku. Svoje je obraćanje zaključio riječima: „Mirjana Vlašić Mima  pali svjetlo u mraku, umotava jedro u vjetar.  Zaplovila je i ovom zbirkom mirna i sretna…  I pričinila nam  divan ugođaj.“

Na samom koncu promocije publici se kratko obratila i zahvalila autorica zbirke pjesama „Zahvalnost“, pjesnikinja Mirjana Vlašić Mima.

 

Nakon promocije zbirke pjesama „Zahvalnost“ publika se preselila iz Stare crkve  u Galeriju u stari župni dvor.

Naime, u  Galeriji su bili izloženi umjetnički uradci,   kamene skulpture Ivana Vlašića, dugogodišnjeg člana umjetničke sekcije Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica – Sovići.

O kamenim skulpturama Ivana Vlašića kazano je:

„Skulpture Ivana Vlašića šapuću o začetku i svršetku, o molitvi i pjesmi, o svetosti i poniznosti, tkajući put od zemlje do neba, zaustavljajući prolazno i stvarajući neprolazno.

Kamen Ivana Vlašića diše, progovara, osjeća, ljubi i proživljava život.

Skulpture Ivana Vlašića vjeruju životu.

Ivanov kiparski hod tvori cjelinu između  prizvuka prolaznosti i  beskrajnih  prostranstava vječnosti.“

Supružnici Mirjana Vlašić Mima i Ivan Vlašić priuštili su nam divne poetsko-umjetničke trenutke i na tome im od srca hvala, kazala je voditeljica Zorana Grizelj na koncu ove  večeri.

 

Ovu je lijepu večer u Gorici dodatno uljepšala klapska pjesma i nastup klape „Bratovština“.

 

Cijeli događaj organizirali su Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica – Sovići i Matica hrvatska – Ogranak Grude, u okviru kulturnog ljeta u župi Gorica-Sovići 2019., a u povodu svetkovine sv Stjepana Prvomučenika zaštitnika župe.